Hallå där, Carin Lidman!

Carin LidmanUnder kongressen ansvarar du för de områden som kallas Ansvar för morgondagen med en bättre miljö i dag och Ordning och reda i Välfärden. Vad tycker du är det viktigaste inom dessa områden?
– När det gäller miljöområdet är det viktigt att vi får en bred förståelse för att det behövs politiska styrmedel för att samhället ska ställa om till förnyelsebar energi. Att vi tydligt säger att Sverige ska gå före och driva på utvecklingen både inom EU och andra internationella arenor. Sen vill jag gärna se tydligare beslut om att vi ska avveckla kärnkraften och ersätta den med förnyelsebara energikällor.

– Ordning och reda i välfärden handlar om hur vi ska kunna begränsa höga vinstuttag inom välfärden vilket är en väldigt viktig fråga. Våra skattepengar ska gå dit de ska och inte ner i fickorna på privata vinstintressen. Företag som lever på offentliga medel ska skatta i Sverige. Meddelarfrihet för all personal som finansieras med skattemedel är också en viktig fråga.

Driver Västmanlandsdelegationen någon speciell fråga inom dessa områden?
– Ja,  vi har pratat om att rösta för motioner som vill ha tydligare skrivningar kring kärnkraftsavvecklingen. Vi gillar också en motion om att återinföra skrotningspremien. Det är alltför många skrotbilar som dumpas i naturen och på parkeringar. Det är ett miljöproblem.

Hur laddar du för att vara på hugget när kongressen inleds den 3 april?
Ska försöka hinna vila och bli frisk från min förkylning. Och vi har väldigt bra stämning i vår delegation tycker jag. När man träffar den blir man peppad!

Den 3 april inleds partikongressen – varje dag presenteras ett ombud här på Västmanlandsbloggen. Häng med!

Lämna en kommentar